www.vrijheidsmuseumwo2.nl Uncategorized wat is de geschiedenis van de tweede wereldoorlog

wat is de geschiedenis van de tweede wereldoorlog


wat is de geschiedenis van de tweede wereldoorlog

De tweede wereld oorlog in de geschiedenis /1939-1945/ tot 1939 en 1945 tussen de tweede wereldoorlog was in de geschiedenis van de mensheid het meest vernietigende oorlog die de wereld van de drie continenten in een totaal van 72 miljoen slachtoffers. (Van die 50 miljoen in Europa het slachtoffer zijn geworden van de strijd, vervolging, holocaust-en ontbering.)

Door vergelijking, de tweede meest destructieve periode

Door vergelijking, de tweede meest destructieve periode van de eerste wereldoorlog 15 miljoen mensen, de derde oorlog in vietnam, en 5 miljoen mensen overleden.

De geschiedenis van De eerste wereldoorlog (1914 tot 1918) het sluiten van de vrede van parijs systeem, zijn de bepalingen van teleurstelling en tevredenheid bracht alle verliezers, Duitsland en de winnaar van Italië en de Japanners. Italië in de eerste wereldoorlog het tweede jaar, in 1915 de oorlog aan de kant van, na geheime beloften ontvangen van de westerse mogendheden over het einde van de oorlog na oostenrijk uit Zuid-Tirol, Istrië,

Triëste, de stad van Dalmatië, en je kan blijven afrikaanse kolonies. De vrede inderdaad, die zei dat de beschrijving van de gebieden in Italië, maar de italianen van dalmatië uiteindelijk werd ik ontvangen en de 1915 londen deal beloofd albanese en turkse gebieden die niet zijn ontvangen, en niet te vergeten het feit dat de afrikaanse duitse kolonies als gevolg van de toewijzing ook weggelaten.

Daarnaast is het winnen van status, ondanks de verliezer vergelijkbaar met beroerde economische omstandigheden, in Italië woonde, mensen. De ellende van het leven genoemd de uitersten: hoe sterker de communisten en Benito Mussolini ‘ s leiderschap, toonde aan de fascisten, die in 1922 nam het over.

Japan is ook een winnaar, hij eindigde de eerste wereldoorlog, maar het Noorden van China in de provincie shantung de aansluiting van de levendige geschil met is ook een winnaar is met China. In japan, in 1927, de szélősjobb pagina en Giichi Tanaka aan de macht kwam, die onmiddellijk aangekondigd de uitbreiding beleid (“Tanaka plan”), die werd herzien in 1931, Japan binnengevallen Mandzsuriát.

Duitsland is het verliezen van de macht op de dezelfde tijd leed de nederlaag

Duitsland is het verliezen van de macht op de dezelfde tijd leed de nederlaagdenk aan de vernedering en de oorlog het sluiten van de vrede door middel van het gebied van de verminking. Verloren Elzas-Lotharingen, de waarde van de poolse kust (Danzig) in de rijn-land, die in een gedemilitariseerde zone werd opgericht de winnaars en de afrikaanse koloniën (deze winnaars zijn verdeeld onder elkaar) en dit is in verband met de algemene ellende en honger. De vreselijke situatie in Italië vergelijkbaar met Duitsland bevoegdheden werden gegeven aan de uitersten: de communistische revoluties, opstanden (in 1919: Spartacus-opstand

, de Beierse sovjet-republiek in 1920: Ruhrgebied werknemer opstand) en verscheen op de nazi ‘ s van Adolf Hitler (1889-1945), geleid door. Eerste overname poging hetzelfde in 1923 nog niet (münchen bierkeller putsch), maar 1932 juli 31 de nationaal-socialistische duitse arbeiders partij in de parlementsverkiezingen behaalde hij de stemmen van 38%. De nazi-verkiezing overwinning bijgedragen aan de armoede en de duitsers gevoelig voor Hitler ‘ s toespraak die tegen het westen “dat wharf morgen”, sterke Duitsland, de joden, om de crisis te okolásáról, en de duitse superieur aan meer waardig van een grotere leefruimte over “prediking”.

De duitsers de nazi ‘ s, beloften, door, voelde, eindelijk heb ik de oplossing voor de economische crisis en de eerste wereld oorlog verslaan begeleidende vernedering gevoel dat je vergeet. En Duitsland de crisis van de jaren 1920 Gustave Stresemann minister van buitenlandse zaken te beginnen, die in 1922 Rapallói eerste contract met de sovjet-unie directeur van de duitse betrekkingen

(oorlog vergoeding van de schade betreffende de wederzijdse verzaking), en de Locarno van 1925 overeenkomst bereikt over de western frontier internationale garantie. (De Locarno-verdrag gegarandeerde dat je niet een herhaling van Frankrijk 1923 willekeurige stap, wanneer de troepen het Ruhrgebied.) Ook Stresemann beleid van giant resultaten, dat de grote mogendheden 1932 zomer de Lausannei Conferentie vrijwel werd uitgebracht in Duitsland de herstelbetalingen verdere betalingsverplichtingen.

De nazi ‘ s in 1932 electorale overwinning van de nazi-partij in de Weimar parlement, de belangrijkste politieke kracht, maar omdat het potentieel voor de communistische en sociaal-democratische cabal maakte het onmogelijk een stabiele regering hun de president Hindenburg) 1932 verkiezingen in November herhaald te worden, besloot hij.

Sinds de nieuwe keuze is ook een vergelijkbaar resultaat leidt, uiteindelijk, 30 januari 1933 Hitler werd kanselier. De initiatie van de volledige nazi-overheersing en de totale state building. Tijdens deze, gemaakt van het inschakelen van de wet, dat zij in staat waren om het uitschakelen van het parlement van de wetgevende proces.

Hitler dan voelde het rijp is voor de tijd tot het einde van een partij binnen de rivaal Ernst Röhm -en buitensporige macht verworven organisatie, de SA (Sturmabteilung), De lange messen nacht (1934 juni 29-30) een beurt uitgevoerd, de SA-leiders, en voor hen de nazi-partij de belangrijkste paramilitaire organisatie van de SS (schutz personeel).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *